Trainen van zorgprofessionals

Vanuit Een Zorg Minder geef ik met veel plezier klassikale en online trainingen aan zorgprofessionals op alle niveaus. Dit kan een zelf ontworpen cursus zijn of een training in opdracht. Zorgorganisaties kunnen mij inzetten als trainer op het gebied van allerlei actuele thema’s in de zorg. Ik verzorg onder andere trainingen over medicatie(veiligheid). Daarnaast geef ik gastlessen aan zorgprofessionals in opleiding, waaronder verzorgenden IG en verpleegkundigen. In overleg kan ik een maatwerk training ontwikkelen.

Inspireren tot leren

Welke training ik ook geef, ik vind het belangrijk dat de kwaliteit hoog is. Dit betekent onder andere dat de training praktijkgericht is en is afgestemd op de leerdoelen en op de deelnemers en hun niveau. Daarnaast hebben de trainingen de juiste opbouw en zijn ze afwisselend en didactisch sterk.

Wat ik heel belangrijk vind, is het leerproces van de zorgmedewerkers. “Content covered is not content learned”, schreef Ruth Clark in haar boek Evidence-Based Training Methods. Hier ben ik het helemaal mee eens. Daarom focus ik behalve op de inhoud of content vooral op het proces van leren.

Ik wil inspireren tot leren en zorgprofessionals met een frisse blik naar hun praktijk laten kijken. Ik wil iets bij hen raken of iets aan hen meegeven waardoor het leren op gang komt. Daarbij geef ik de deelnemers ook hun eigen verantwoordelijkheid in het leerproces. Tijdens een training leg ik bijvoorbeeld veel nadruk op interactie. Leren van en met elkaar is inspirerend en geeft veel energie. Zo geef ik meerwaarde aan elke training.

Ervaren verpleegkundige en docent

Ik ben een zelfstandig trainer voor het zorgonderwijs, met een achtergrond als verpleegkundige. Ik sta nog altijd dichtbij de praktijk van de zorg. Met mijn BIG-registratie blijf ik bevoegd als verpleegkundige. En mijn vakkennis houd ik up-to-date door mijzelf te blijven ontwikkelen. Als CRKBO-geregistreerd docent ben ik niet btw-plichtig.

Lees meer over Hester VerkerkBekijk cases

``Content covered is not content learned`` ~ Ruth Clark

Waarom kiezen voor Een Zorg Minder?

Veel en brede ervaring in zorg, onderwijs en e-learning

Hoge kwaliteit

Up-to-date vakkennis

Dichtbij de praktijk: BIG-geregistreerd verpleegkundige

Maatwerk: online leeroplossingen op maat

Meerwaarde: inspireren en leren van en met elkaar

Eén aanspreekpunt voor totaaloplossing

CRKBO-geregistreerd docent

Afspraak is afspraak